9 redenen om Drs Leenarts-zonnebrand te gebruiken

Zon en de huid
9 redenen om Drs Leenarts-zonnebrand te gebruiken
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Er zijn zo veel zonnebrandproducten beschikbaar dat het maar lastig kiezen is. Mijn advies? Kies een zonnebrandcrème die je prettig vindt in gebruik, want alleen dan smeer je vaak genoeg. Ik geef 9 redenen om Drs Leenarts Suncare te gebruiken.

1. Drs Leenarts Suncare beschikbaar in factor 30 én factor 50

Om zonverbranding te voorkomen, smeer je je natuurlijk in met zonnebrandcrème. Een goede zonnebrand heeft een factor van minimaal SPF30. Je bent dus goed beschermd met mijn Drs Leenarts Suncare SPF30. Indien je dit prettiger vindt, kun je je natuurlijk ook beschermen met een SPF50, gebruik dan mijn Drs Leenarts Suncare SPF50 (beide verkrijgbaar in crème en spray).

2. Deze zonnebrand is voor lichaam en gezicht, óók voor de allergevoeligste huidjes

Drs Leenarts Suncare bevat geen geurstoffen of andere onnodige ingrediënten. Dat wil zeggen dat de kans op een allergische reactie of irritatie bij deze zonnebrandcrème erg klein is. Je gebruikt deze zonnebrandcrème voor lichaam én gezicht. Gevoelige huid? Geen zorgen, deze zonnebrand is geschikt voor de meest gevoelige huid. Toch allergisch? Ik ontwikkelde ook een Mineral Suncare, met zinkoxide als filter. Het grote voordeel van een minerale filter, zoals zinkoxide, is dat allergische reacties zelden voorkomen. Eerst proberen? Deze is er ook in mini. Zo kun je eerst testen voordat je een fullsize variant koopt. Fijn, toch?

suncare Drs Leenarts

3. Mijn zonnebrand geeft geen witte waas en plakt niet

Insmeren is voor bijna niemand een favoriete bezigheid, laat staan als je zonnebrandcrème niet goed uitsmeert. Omdat zonbescherming zo enorm belangrijk is voor je huid, heb ik een zonnebrandcrème ontwikkeld die goed uitsmeert, zonder witte waas. Fijn he!

4. Geschikt voor jong en oud en dus één tube voor de hele familie

Nergens voor nodig, dat gesleep met verschillende zonnebrandcrèmes. Wij hebben namelijk voor jou één zonnebrandcrème die geschikt is voor het hele gezin: jong en oud. Wel zo makkelijk! En goed om te weten: Drs Leenarts SPF30 is ook beschikbaar in een extra grote tube van 250ml. Genoeg om te smeren met z’n allen.

5. Drs Leenarts Suncare is waterresistent

Ben je een sporter of lig je graag uren te dobberen in zwembad of de zee? Ook dan wil je je natuurlijk graag goed beschermen tegen de zon. Mijn Drs Leenarts Suncare is waterresistent!

6. Drs Leenarts suncare SPF30/50 heeft verantwoorde zonnefilters

Dokter Leenarts Suncare bevat verantwoorde zonnefilters. Over welke zonnefilters ik het dan heb? Er zijn veel verschillende termen: chemisch, organisch, mineraal, synthetisch, nano… Ik leg het je uit in mijn blog over de verschillende zonnefilters.

Factor 30 bescherming zon reisformaat

7. Beschikbaar in verschillende formaten

Ik deed een onderzoek naar het smeergedrag van ouders. En wat blijkt? Het merendeel van de verbrandingen gebeurt gewoon in ons eigen land, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de speeltuin. Ik heb mijn suncare daarom uitgebracht in verschillende formaten. Van kleine tubes voor in je handtas of fietstas, tot extra grote waarmee je het hele gezin insmeert. Zo zit je nooit verlegen om zonnebrand. En voor de reizigers onder ons: beide Drs Leenarts Suncares zijn beschikbaar in een formaat tube van 100ml; zo kan Drs Leenarts Suncare ook mee in je handbagage!

Suncare SPF30 is verkrijgbaar in deze formaten:

  • Suncare SPF30 Mini | 15 ml
  • Suncare SPF30 | 50 ml & 100 ml & 250 ml
  • Suncare Spray SPF30 | 200 ml
  • Suncare Family Pack SPF30 | 2 x 250 ml

Suncare SPF50 is verkrijgbaar in deze formaten:

  • Suncare Ski SPF50 | 20 ml (inclusief lipcare Sun SPF25)
  • Suncare SPF50 | 50 ml & 100 ml
  • Suncare Spray SPF50 | 200 ml

Shop de verschillende formaten bij suncare in de Drs Leenarts-shop.

8. Uiteraard bevat mijn zonnebrand geen parfum en ruikt toch lekker fris

Een lekker geurtje in je zonnebrandcrème is dé grootste veroorzaker van allergische reacties! En dan maakt het helemaal niets uit of het een natuurlijk of synthetisch geurtje is. Dokter Leenarts Suncare heeft geen parfum en ruikt heel neutraal en fris.

9. Goed getest door de Consumentenbond

De Consumentenbond onderzocht in 2020 zo’n twintig zonnebrandcrèmes op een aantal aspecten, waaronder bescherming, gebruiksgemak en milieu (waaronder het effect op koraal). En wat blijkt? Mijn Suncare SPF30 scoort goed op al deze vlakken – en is zelfs een aanrader! Natuurlijk ben ik heel trots dat mijn Suncare SPF30 zó goed scoort in zo’n belangrijk, onafhankelijk onderzoek. Het is een bevestiging dat ik met mijn Suncare een zonnebrandcrème heb ontwikkeld die vriendelijk (en betrouwbaar) is voor de huid én voor het milieu, waaronder het koraal.

Smeer ze!