Kies een thema:

Schmink en huidverzorging

Carnaval en schmink: zo verzorg je de huid

Carnaval? Da’s synoniem voor verkleden, gezelligheid, kleur en schmink. Is schmink slecht voor je huid? Hoe verwijder je schmink en hoe verzorg je de (gevoelige) huid erna? Ik geef tips.
Lees meer

Hoe oud moet je zijn voor skincare?

Mijn video op TikTok zorgde ervoor dat ik in diverse media aan het woord kwam over eindeloze skincare routines bij tieners. In dit blog vertel ik wat je als tiener juist wel of niet op je gezicht kunt smeren.
Lees meer

Purging: wat kun je eraan doen?

Purging kan ontstaan als je nieuwe gezichtsverzorging probeert. Met als gevolg een verergering van bestaande huidproblemen, zoals pukkeltjes, ofwel skin purging.
Lees meer

Hoe kom je van gerstekorrels af?

Last van gerstekorrels? Vervelend, maar gelukkig zijn ze onschuldig. Wat je natuurlijk wilt weten is: waar komen ze vandaan? En ook: hoe kom je ervan af?
Lees meer

Wat zijn bruine vlekken op de huid?

Plotseling bruine vlekken op je huid? In dit blog leg ik je uit hoe deze donkere vlekken ontstaan en hoe je ze kunt verminderen of voorkomen.
Lees meer
Is scrubben goed voor de huid?

Waarom is exfoliëren goed voor de huid?

Je hoort het veel in cosmeticaland: exfoliëren. Het lijkt of iedereen het doet. Wat is exfoliëren eigenlijk? En is het goed voor je huid? 
Lees meer
De Drs Leenarts voetverzorgingslijn bestaat uit drie producten. In dit handige stappenplan voeten leg ik uit hoe je ze kunt gebruiken. 

Eelt? In 4 stappen verzorgde voeten

Ik ontwikkelde een voetverzorgingslijn, zonder parfum en alcohol. Hoe je de producten gebruikt? Check het stappenplan voeten.
Lees meer
Veilig zonnen tijdens de zwangerschap.

Zwanger en zonnen: hoe pak je dat veilig aan?

Gebruik altijd zonbescherming, want het is belangrijk zonschade te voorkomen. Wanneer je zwanger bent, is dat niet anders. 
Lees meer
Is zonnebrandcrème slecht voor de huid?

Is zonnebrand slecht voor je huid?

Om de zoveel tijd is er op social media wel weer een hype dat zonnebrand slecht is voor je huid. Onzin natuurlijk! Ik leg je uit waarom. 
Lees meer