
Advies over:
Volwassen huid







Acne
Acne is een van de bekendste huidaandoeningen en komt vaak voor. Meestal tijdens de puberteit, maar helaas kun je er ook op oudere leeftijd last van hebben. Het belangrijkste is om niet aan de puistjes - die eigenlijk ontstekingsreacties zijn - te zitten. Meer tips nodig? En weten hoe het zit met acne en voeding? Klik hier voor advies.

Huidverzorging bij chemotherapie
Chemotherapie is zwaar voor je lichaam, en je huid. Chemo maakt kankercellen kapot, maar ook andere snel delende cellen. Dit zorgt ervoor dat chemo bijwerkingen heeft zoals een droge huid, broze nagels en haaruitval. Wat is de beste manier om je huid gezond te houden tijdens chemotherapie?

Haarverzorging
Als je haar maar goed zit? Als je haar maar gezond is! En daarmee bedoel ik vooral de hoofdhuid. Vaak heb je pas door hoe belangrijk een gezonde hoofdhuid is, als dat niet vanzelfsprekend is. Je krijgt bijvoorbeeld last van hoofdhuidproblemen, zoals schilfertjes, vettigheid of jeuk. Gelukkig kan de juiste haarverzorging voor verbetering zorgen.

Huidveroudering
Bij het ouder worden, verandert de huid. En dat bij een verouderde huid rimpels horen en dat we wat minder strak in ons vel gaan zitten, dáár houden we wel rekening mee. Maar al die vlekjes, wratjes en plekjes? Daar denkt vrijwel niemand aan bij huidveroudering. Ik vertel je er meer over.







Smetplekken
Een smetplek is een huiduitslag die met name voorkomt in plooien, dus waar de huid tegen elkaar aanwrijft en het warm en broeierig is. Smetplekken komen vaak voor: bij baby’s, maar ook bij volwassenen. Gelukkig kan je met een zinkzalf smetplekken verzorgen en helpen mijn tips ze te voorkomen.





Huidallergie
Jarenlang kun je zonder problemen een crème gebruiken en dan ineens een allergische reactie krijgen. We spreken dan van een huidallergie. Flink balen natuurlijk, want die favoriete crème zal je gedag moeten zeggen. Ik leg je uit wat je kunt doen als je een allergische reactie van de huid hebt.
Zon en de huid



Baby- kinderhuid


Waterwratjes
Bijna ieder kind krijgt ze weleens: waterwratjes. Niet schadelijk, wel besmettelijk. Helemaal tijdens de zwemlesperiode kan je kind door huid-op-huidcontact waterwratjes krijgen. Maar geen zorgen, ze gaan vanzelf weer weg. Hoe ontstaan waterwratjes? En hoe behandel je ze? Ik geef advies.





Klassieke kinderziektes
Elk kind krijgt een keer rode vlekjes en koorts: een klassieke kinderziekte. Maar welke van de zes? Qua symptomen lijken ze allemaal op elkaar, met hangerigheid en uitslag. Krijgt je kind ze allemaal een keer? Wanneer is de ziekte onschuldig? En wanneer moet je aan de bel trekken? Ik leg uit hoe je kinderziektes herkent.




Baby acne
Iedereen heeft het altijd over dat mooie babyhuidje. Maar in de praktijk is die vaak helemaal niet zo gaaf. Het is dan ook heel gebruikelijk dat je baby de eerste maanden na de geboorte pukkeltjes en puistjes krijgt: baby acne. Wat is de oorzaak ervan? En hoe moet je baby acne verzorgen? Ik geef advies.

Berg
Berg bij baby’s ziet er niet zo fris uit, maar is onschuldig. Bijna alle baby's krijgen het. Je herkent het aan de geel-bruine korstjes op de hoofdhuid van je kindje. De bergschilfers zitten vaak vastgeplakt aan de haren en kunnen een beetje muffig ruiken. Hoe verwijder je berg? Op deze pagina geef ik advies.
Beestjes en de huid







Overige


Haarverzorging
Als je haar maar goed zit? Als je haar maar gezond is! En daarmee bedoel ik vooral de hoofdhuid. Vaak heb je pas door hoe belangrijk een gezonde hoofdhuid is, als dat niet vanzelfsprekend is. Je krijgt bijvoorbeeld last van hoofdhuidproblemen, zoals schilfertjes, vettigheid of jeuk. Gelukkig kan de juiste haarverzorging voor verbetering zorgen.

Koortslip
Veel mensen kennen het gevoel van een beginnende koortslip maar al te goed. Het virus dat de boosdoener is, het Herpes Simplex, is een van de meest voorkomende virusinfecties. Al op jonge leeftijd kun je ermee in aanraking komen. Hoe kun je een koortslip herkennen, behandelen en voorkomen? Ik heb een paar handige tips.

Schimmelvoeten
Schimmels zijn overal. Met een beetje pech infecteren ze je huid of nagels. Voeten zijn het gevoeligst voor schimmels. Tussen je tenen, aan je voetzolen of op je teennagels… Daarom alles over de behandeling van schimmelvoeten. Ook geef ik je een paar tips om voetschimmel te voorkomen.


