Huidveroudering

huidveroudering

Bij het ouder worden, verandert de huid. Dat bij een verouderde huid rimpels horen en dat we niet zo strak meer in ons velletje gaan zitten – dáár houden we allemaal wel rekening mee. Maar al die extra vlekjes, wratjes en plekjes? Daar denkt niemand als eerste aan bij huidveroudering. Als dermatoloog krijg ik hier vaak vragen over in mijn spreekkamer.

Marjolein Leenarts, dermatoloog

Drs Leenarts over huidveroudering

Tips bij huidveroudering

 • De allerbeste tip voor een jonge huid: bescherm je huid tegen de zon! De beste antirimpelcrème is een dagcrème met SPF en zonnebrandcrème. Door je huid dagelijks te beschermen tegen de zon, voorkom je meteen pigmentvlekken.
 • Stop met roken! Er zijn wel honderden redenen te verzinnen om te stoppen met roken, maar dit is er ook één! Roken zorgt voor een snelle huidveroudering.

“Er zijn veel crèmes op de markt die claimen huidveroudering tegen te gaan. Of ze écht werken? Dat is nog maar de vraag; van veel middelen is de werkzaamheid absoluut niet wetenschappelijk bewezen. De beste anti-rimpelcrème? Dat is er één met SPF die beschermt tegen zonschade!”

Marjolein Leenarts, dermatoloog

Misschien heb je ook interesse in deze producten?

 • Packshot Drs Leenarts Suncare SPF50 tube 100ml.
  Suncare SPF50
  Suncare SPF50 is voor iedereen die graag nog hogere zonbescherming gebruikt.
  Vanaf 12,60
  (8)
 • Drs Leenarts Dagcrème SPF25.
  Dagcrème SPF25
  Om het gezicht te beschermen tegen huidveroudering en zonschade, ontwikkelde Drs Leenarts deze Dagcrème SPF25.
  15,95
  (47)
 • Packshot Drs Leenarts Bodycrème tube 150ml.
  Bodycrème
  Deze parfumvrije Bodycrème met 5% ureum, sheabutter en huideigen lipiden zorgt voor optimale hydratatie.
  14,95
  (56)

Veelgestelde vragen bij huidveroudering

Pigmentvlekken verwijderen kan eigenlijk maar op één manier: een behandeling met een pigmentlaser. Al na één of twee behandelingen met deze laser zie je resultaat.
Een craquelé huid – spreek uit als krakelee huid – is een hele droge verouderde huid. De huid heeft ‘scheurtjes’, net zoals je ziet bij verf op oude schilderijen. Soms springt de craquelé huid vanzelf open. Vaak is er sprake van craquelé eczeem.
Bij twijfel altijd doen! Elke dokter kijkt echt liever een keer te veel dan te weinig naar een plekje/vlekje!

Meer advies van Drs Leenarts