In een cosmeticawereld vol valse beloftes, overbodige skincare routines en peperdure crèmes is het tijd voor verandering. Drs Leenarts zet zich hier voor in. Wij ontwikkelen producten die niet alleen écht nodig en effectief zijn, maar ook bijdragen aan een gezondere huid. Uiteraard zonder microplastics en schadelijke UV filters.

Help jij ons de cosmetische industrie veranderen?

Onze impact missie is helder: een cosmetische industrie die die écht zorgt voor de huid en huidproblemen voorkomt en oplost. Duurzaam, transparant en toegankelijk voor iedereen. Drs Leenarts wil het vertrouwde gezicht zijn van eerlijke en effectieve huidverzorging. Gewoon producten die doen wat ze beloven. En dat alles met een positieve impact op het milieu, de mens en maatschappij.

Onze basisprincipes

Onze duurzaamheidstrategie is opgebouwd uit 3 principes, deze vormen de basis voor onze verduurzaming. Lees hieronder meer over onze impact.

1. De waarheid over je huid
2. Duurzame producten
3. Team met een missie

1. De waarheid over je huid

Waar we voor staan

Geen onzinnige producten

Drs Leenarts skincare is gebaseerd op wetenschap en bewezen effectief. Geen valse claims, dure crèmes of eindeloze skincare routines om maar meer te verkopen. Wij ontwikkelen producten die echt iets doen voor je huid. Onze focus ligt op het voorkomen en oplossen van jouw huidproblemen. Less is more. 

Bewust consumeren: weet wat je smeert

In de cosmeticawereld wordt veel onzin beweerd. Wij vinden het belangrijk de waarheid over de huid te delen. Daarom geven wij betrouwbare informatie over alledaagse huidproblemen én ingrediënten. Ons doel? Dat je je bewust bent wat je op je huid smeert en een product kiest dat bij je huid en routine past.

Onze impact

Wat we doen: 

 1. Less is more. We ontwikkelen geen onzinnige producten en gebruiken uitsluitend bewezen werkzame ingrediënten.
 2. Effectieve huidverzorging. We helpen iedereen, van normale tot zeer gevoelige huid, met alledaagse huidproblemen. Onze producten bevatten geen parfum of irriterende ingrediënten waardoor de kans op een allergische reactie zeer klein is. 
 3. Kennisbank van betrouwbare informatie. Onze website staat vol betrouwbare informatie over de huid, wetenschappelijk onderbouwd én gebaseerd op dermatologische kennis. Op sociale media bevorderen we consumentenbewustzijn door het ontkrachten van valse claims en uitleg over de huid.
 4. Betaalbaar & toegankelijk. Goede huidverzorging moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom focussen wij op betaalbare producten, maken we geen onderscheid tussen skincare op basis van gender en voorzien wij zorgprofessionals, kinderdagverblijven en sportclubs gratis van onze skincare. 
 5. Bewustwording. Jaarlijks doneren wij zonnebrand aan kinderdagverblijven, sportclubs en strandtenten. Waarom? Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort. Wij zetten ons in om iedereen bewust te maken van de gevaren van de zon en om zonbescherming te gebruiken.
 6. De klant op nummer 1.  In 2023 beoordeelde onze klanten ons met een 8.2/10!  In onze klantenservice beantwoorden huidtherapeuten alledaagse huidproblemen en productvragen. Onze focus is het krijgen en behouden van een gezonde huid. Medisch inhoudelijke vragen? Die mogen wij helaas niet beantwoorden, maar verwijzen we door naar de huisarts of specialist. 

2. Duurzame producten

Waar we voor staan

Goed voor de huid en onze planeet

Duurzaamheid begint bij onze producten. We zetten ons in om producten te ontwikkelen die niet alleen goed zijn voor jouw huid, maar ook met een lage impact op het milieu. We zijn ons ervan bewust dat er nog stappen gezet moeten worden. Daarom zijn we zelfkritisch en werken we aan het verkleinen van onze impact op de wereld om ons heen.

Onze impact

Wat we doen: 

 1. Microplasticvrij. Alle vernieuwde producten geproduceerd vanaf 2023 zijn microplasticvrij. 
 2. Geen schadelijke UV filters. Al onze zonnebrand en SPF bevattende producten bevatten geen risicovolle UV filters
 3. Duurzame verpakkingen. Verpakkingen zijn een grote uitdaging in de cosmetica-industrie. Vorig jaar hebben wij onze verpakkingen herzien. Zo zijn alle doosjes waar mogelijk weggelaten en de tubes niet langer van bioplastic gemaakt, maar van 30% gerecycled PCR (post consumer recycled plastic). De volgende stap? We streven naar verpakkingen van 80% gerecycled plastic in 2026 en willen de circulariteit verhogen doormiddel van navulverpakkingen.
 4. Milieu en diervriendelijk. Alle producten zijn vegan of vegetarian friendly en dierproefvrij. 

3. Team met een missie

Waar we voor staan

Duurzame operatie

We zijn een trots familiebedrijf. Samen met ons enthousiaste team en partners delen we dezelfde missie. We zijn ons ervan bewust dat de cosmetische industrie moet veranderen en hiervoor kijken we naar onze gehele bedrijfsvoering. Van kantoorhond tot producent. We werken hard aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Dat doen wij stap voor stap.

Onze impact

Wat we doen: 

 1. Lokale productie. Al onze producten zijn geproduceerd in Nederland. Dat is beter voor het milieu en we hebben zicht op de arbeidsomstandigheden. De tubes worden in Oostenrijk geproduceerd. 
 2. Duurzame bezorging. Onze ovale tubes passen door de brievenbus. Dat betekent minder verpakkingsmateriaal en minder CO2-uitstoot. Bovendien gaan pakketten minder retour.
 3. Werknemerstevredenheid. het welzijn van het team staat voorop. Ons team beoordeelde ons met een 8.6 gemiddeld! 

Blijf op de hoogte!

Wij bouwen samen aan een duurzame cosmetische industrie. Dat gaat niet in één keer, maar we werken hard om onze impact te verkleinen. Natuurlijk houden wij jou op de hoogte van onze volgende stap. Beloofd.