Mijn verhaal

Ik ben dermatoloog en moeder van drie kinderen. Mijn missie? Producten voor jong en oud zonder onnodige toevoegingen die écht wat doen voor je huid.

  • Bekend van:
  • Women's Health
  • Nu.nl
  • Ouders van Nu
  • metro
  • RTL4

Ik ben Marjolein Leenarts

Ik ben Marjolein Leenarts, medisch specialist in huidziekten, ofwel dermatoloog. Met veel plezier werk ik in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk – een ziekenhuis dat bekend staat om haar expertise op het gebied van huid- en brandwonden. Samen met mijn man en 3 kinderen woon ik op een woonboot in Amsterdam.
Als dermatoloog word ik regelmatig om advies gevraagd over simpele huidproblemen zoals een droge gevoelige huid bij eczeem, jeuk bij waterpokken of de rode huid bij luieruitslag.  Ik heb mijn kennis gebruikt voor de ontwikkeling van een ideale productlijn die hierbij de oplossing biedt. Ik ben trots dat mijn producten zijn erkend met het Huid Allergie Keurmerk, een initiatief van het Huidfonds. Tevens vind ik het belangrijk mijn kennis over huidverzorging te delen op deze website en hoop je hiermee te kunnen helpen.

Advies bij huidklachten

Naast goede producten vind ik het belangrijk om betrouwbare informatie te geven. Op mijn website geef ik antwoord op veelgestelde vragen en bespreek ik ‘hot topics’. Ik hoop dat de informatie en adviezen je kunnen helpen, en mocht jouw vraag of probleem er niet tussen staan laat het me dan vooral weten.

Lees mijn advies
Voor volwassenen én kinderen

De producten van Dokter Leenarts

Voor de dagelijkse verzorging van de huid, maar ook voor alledaagse huidproblemen heb ik een eigen productlijn ontwikkeld. Bij berg, waterpokken, luieruitslag of een droge huid kan je huid wel een beetje hulp gebruiken. En dan is het fijn om iets te gebruiken wat echt werkt.  Mijn producten zijn geschikt voor de meeste gevoelige huidjes, aangezien er geen ingrediënten inzitten zoals parfum of andere stoffen waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen. Ze zijn te gebruiken voor alle huidtypen, licht of donker en geschikt voor jong en oud.

Alle producten & bestellen

Handboek over de huid 0-4 jr

Hoe meer je weet over de huid van je kind, hoe beter je weet hoe je deze moet verzorgen en problemen kunt voorkomen. In dit boek heb ik al mijn kennis gebundeld over huidproblemen bij baby’s en jonge kinderen. Bekende en minder bekende huidaandoeningen worden onder de loep genomen. Van waterpokken tot vitiligo en van een ooievaarsbeet tot eczeem. Maar ook de klassieke kinderziektes, bescherming tegen de zon en het verzorgen van kwetsbare babybillen komen aan bod. Feiten worden besproken en fabels ontkracht. Helpt het echt om een kruisje in een muggenbult te zetten? En hoe zit het met maïzena in de luier?

Handboek over de Huid 0-4 jaar is een musthave voor iedere ouder of professional die zoveel mogelijk kennis wil hebben over de verzorging van de tere baby- en kinderhuid.

Info & Bestel

Werken bij Dokter Leenarts

Ons bedrijf maakt een snelle groei door en we zijn altijd op zoek naar toppers. Ben je geinteresseerd of op zoek naar leerzame stage? Neem contact op met contact@drleenarts.com

Bekijk onze vacatures

Zoek een winkel

  • Etos
  • Boots
  • Kring Apotheek
  • Dio

Huidtips voor de herfst

Maandelijkse huidverzorging tips, kortingen & meer img-description

Mijn huidadvies

Veilige en betrouwbare huidinformatie