Marjolein IS Drs Leenarts

Ik moest best even wennen aan mijn hoofd op de verpakking. Het is letterlijk in your face. Waarom ik er dan toch voor kies? Veel mensen weten niet dat ik een echte dermatoloog ben. Ik BEN Drs Leenarts. Ik ontwikkel de producten zelf met mijn dermatologische achtergrond. Ik weet welke ingrediënten werken en welke niet, of een allergische reactie kunnen veroorzaken. Mijn inspiratie haal ik rechtstreeks uit de dokterspraktijk. De vragen van patiënten inspireren mij om nieuwe producten te ontwikkelen. Het is een wisselwerking. Drs Leenarts en mijn werk als dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk vullen elkaar aan. Deze combinatie is uniek! Daarom de naam: Drs Leenarts. En echt waar, Leenarts is mijn echte naam. Toeval bestaat niet. 

Hoe het begon 

Het begon met een Aanstiplotion voor waterpokken en groeide sinds 2015 uit tot een compleet merk met suncare en gezichtsverzorging. Ik neem je even mee terug in de tijd. Toen een van mijn kinderen de waterpokken had en last had van jeuk zei mijn man Joris: ‘Marjolein, dit is jouw departement, verzin iets.’ Dus ontwikkelde ik met mijn dermatologische kennis een verkoelende lotion. Het bleek een schot in de roos en werkte supergoed. In die tijd liet ik het nog bereiden door een apotheek en werd het al snel een populair doorgeefproduct binnen onze vriendenkring. Ik dacht: ik moet hier iets mee doen! De jaren daaropvolgend groeide Drs Leenarts uit tot een complete huidverzorgingslijn voor de gevoelige baby- én volwassen huid.

De producten van Drs Leenarts

Dermatologisch getest? Dermatologisch gemaakt!

Van Babybillen Zalf en Aanstiplotion bij waterpokken van mijn kleine kinderen naar werkzame producten voor de onzuivere huid van mijn inmiddels puberkinderen. Inmiddels zijn er zes lijnen: Baby I Kind, Gezichtsverzorging, Lichaamsverzorging, Droge Huid, Bad | Douche | Haar en Onzuivere Huid I Puistjes. Totaal hebben we meer dan dertig producten.

Ook zijn producten in mini’s verkrijgbaar, zodat je Drs Leenarts kunt proberen. Huidverzorging blijft tenslotte persoonlijk. 

Over de verpakkingen: wij vinden het niet meer dan vanzelfsprekend om geen plastic te gebruiken. Voor jouw Drs Leenarts-product wordt waar mogelijk bioplastic gebruikt, gemaakt van rietsuiker dus. En we laten zoveel mogelijk de doosjes weg.

Alle producten & bestellen

Onze missie

Het is heel simpel: ik wil met goede producten mensen helpen. Dus no-nonsense huidverzorging zonder onnodige toevoegingen aanbieden. Producten die echt wat doen voor de huid. En ik vind het belangrijk dat juiste informatie over de huid wordt gedeeld. Er wordt zo veel onzin beweerd in claims. Nee, je kunt rimpels niet wegsmeren met een crème, hoewel we dat graag zouden willen. Of dat er geen parfum zit in babyproducten? Klopt niet. In mijn boek Handboek over de huid: 0-4 jaar komen feiten en fabels over de kinderhuid aan bod.

Lees mijn advies

Handboek over de huid 0-4 jr
In dit boek heb ik al mijn kennis gebundeld over huidproblemen bij baby’s en jonge kinderen. Bekende en minder bekende huidaandoeningen worden onder de loep genomen. Van krentenbaard tot vitiligo en van een ooievaarsbeet tot eczeem. Feiten worden besproken en fabels ontkracht. Handboek over de Huid 0-4 jaar is een musthave voor iedere ouder of professional die zoveel mogelijk kennis wil hebben over de verzorging van de tere baby- en kinderhuid.

Info & Bestel

Professional in de zorg?

Ben je huidtherapeute, werk je in het ziekenhuis of de kraamzorg? Ontdek wat de producten van Drs Leenarts voor jou kunnen betekenen.

Werken Bij Drs Leenarts

Denk je: dit bedrijf past bij mij? Bij Drs Leenarts zijn we altijd op zoek naar toppers. Bekijk onze vacaturepagina . Staat jouw droombaan er niet bij, maar denk je dat we toch een gouden match zijn? Laat het ons weten via [email protected]

Ben je huidtherapeut en op zoek naar een leerzame stage? Stuur dan je motivatie en cv en de periode waarin je stage wilt lopen naar Marjolein Leenarts via [email protected].