Zijn jouw benen klaar voor de lente?

De winter is officieel voorbij en elke dag kan zomaar opeens Rokjesdag zijn. Tijd om even stil te staan bij je benen…zorg ervoor dat je benen klaar zijn voor de lente!”

Benen zijn bij uitstek dé plek op het lichaam die erg droog worden in de winter. Dit zie je door fijne lijntjes en schilfering op je benen. Hoe krijg je dit weer goed en hersteld?

Beperk het douchen en douche niet te warm

Probeer niet teveel onder de douche of in bad te gaan wanneer je droge benen hebt. Dit doet meer kwaad dan goed bij een gevoelige huid, door watercontact droogt het namelijk uit. Dit klinkt tegenstrijdig, maar na een bad of douche verdampt het water en trekt het zo vocht mee uit de huid.

Benen klaar voor de lente? blog Drs Leenarts schilferende droge onderbenen

Zeep droogt uit; gebruik een product op oliebasis

Het gebruik van zeep maakt het nog erger, omdat je eigen beschermende vette laag daarmee wordt aangetast. Gebruik liever een douche- of badproduct op oliebasis. De olie laat een laagje achter op de huid zodat de huid beschermd wordt voor uitdroging. Wanneer je een droge, gevoelige huid hebt, zou je ook kunnen overwegen om eens in de twee dagen te douchen in plaats van dagelijks.

Hoe kun je het beste je benen verzorgen?

Veel bodylotions ruiken heerlijk, trekken snel in, maar doen niets voor je huid. Ga dus op zoek naar een bodylotion die werkzame ingrediënten bevat. Huideigen lipiden, glycerine, ureum.. dit zijn ingrediënten die écht zorgen dat schilfers verdwijnen en de huid weer lekker zacht en glad wordt. Ureum heeft als eigenschap dat het vocht vasthoudt in de huid en dat overtollige huidschilfers verdwijnen. Ik ben dan ook supertrots op mijn Herstellende Bodycrème, die maar liefst 5 % ureum bevat, glycerine én lipiden. Smeer je zo vaak in als nodig, zeker na een bezoekje aan het bad of de douche! Schilfervrije benen gegarandeerd!

Wist je dat crèmes helemaal geen vocht kunnen inbrengen…

Wist je dat de veelgebruikte term vochtinbrengend eigenlijk onzin is? Crèmes kunnen geen vocht inbrengen in de huid. Het enige wat een crème of zalf kan doen is er voor zorgen dat de huid beter in staat is het eigen vocht vast te houden. Vochtvasthoudend is een betere term dus!

Wil je meer weten over wat ureum doet voor je huid?

Vriendelijke Groet,
Dr Leenarts blog