Billenzalf in een pot of tube?

Baby- kinderhuid
Billenzalf in een pot of tube?
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Zoals jullie misschien weten ben ik moeder van drie kinderen en heb ik in mijn leven al heel wat luiers verschoond! Met deze ervaring in mijn achterhoofd heb ik er destijds voor gekozen mijn billenzalf uit te brengen in een pot.

Waarom een pot? Ik vond het altijd erg lastig om met één hand een beweeglijke baby vast te houden om vervolgens met mijn andere hand een tube open te krijgen én er iets uit te krijgen, zonder er een bende van te maken. Dikwijls kreeg ik de vraag of een pot niet onhygiënisch is? En of er geen bacteriën in de Babybillenzalf kunnen groeien?

Billenzalf in pot onhygiënisch?

Goeie vraag! Maar nee, in mijn billenzalf zitten geen ingrediënten die bij blootstelling aan licht hun werking verliezen. Ook kunnen bacteriën niet groeien, leven of overleven in de samenstelling van mijn ingrediënten in deze zalf.

Drs Leenarts billenzalf in tube

Afgelopen jaren kreeg ik van jullie erg veel enthousiaste reacties over mijn Babybillenzalf. Leuk om te horen! Daarnaast kreeg ik ook vaak te horen dat jullie billenzalf in een tube toch ook heel prettig zouden vinden. We hebben daarom besloten de Babybillenzalf ook in een tube uit te brengen. Een grote tube van 50 ml en een klein tubetje van 15 ml, handig om mee te nemen op reis of voor in je luiertas!

pot billenzalf drs leenarts

Ingrediënten billenzalf

De ingrediënten van de Babybillenzalf zelf zijn vanzelfsprekend ongewijzigd gebleven. De extra hoge concentratie zinkoxide (maar liefst 25%) zorgt samen met de vaseline voor een goede huidverzorging en geeft een beschermende laag op de babyhuid. Het verzorgt de huid bij rode billen en luieruitslag, maar helpt het tegelijkertijd ook te voorkomen. Net als in al mijn andere producten zitten er in mijn Babybillenzalf geen geurstoffen of andere ingrediënten die kunnen irriteren of waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen.

Lekker smeren maar!