Even een henna tatoeage… Oppassen geblazen!

Overige
Even een henna tatoeage… Oppassen geblazen!
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Niet een plakplaatje, maar een henna tatoeage. In zuidelijke badplaatsen zijn henna tatoeages enorm populair; ze worden vaak op stranden gezet. Hoewel tijdelijk, zijn ze helaas niet ongevaarlijk!

Zon, zee en een tijdelijke henna tatoeage

In eigenlijk al deze tijdelijke tatoeages zit, naast de henna, een hoge concentratie van de kleurstof PPD (P-Phenylenediamine). PPD is een stof waar veel kinderen en volwassenen allergisch op kunnen reageren, en die ook in bijna alle haarverf zit. Dit kan tot vreselijke reacties leiden, zoals je op dit plaatje kan zien.

allergische reactie tattoo henna tatoeage

Wist je dat je van de een op de andere dag een allergische reactie kunt krijgen – zelfs op een crème die je al jarenlang zonder problemen gebruikt? Op mijn huidadvies over huidallergie lees je er meer over.