Eelt? In 4 stappen verzorgde voeten

Volwassen huid, Overige
Eelt? In 4 stappen verzorgde voeten
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Droge voeten? Eelt? Met dit stappenplan voeten heb je in vier stappen verzorgde voeten. Het enige wat je nodig hebt zijn de drie parfumvrije producten uit de voetverzorgingslijn en een badolie.

Wat hebben we nodig voor het stappenplan voeten? Allereerst een voetenbadje, maar een bak of teil is ook prima. Verder een handdoek en zorg dat je de drie toppers van de voetverzorgingslijn bij de hand hebt. Geef je voeten de aandacht die ze verdienen en ontspan!

Stap 1: voetenbadje

Maak een voetenbadje met Drs Leenarts Extra Vettende Badolie en laat je voeten hier even lekker in weken. Ongeveer tien minuten is voldoende. Hierdoor worden het eelt en de overtollige schilfers week en zacht en zijn ze makkelijker te verwijderen. Daarnaast voelt zo’n badje ook nog eens heel ontspannend, zeker als je vermoeide voeten hebt.

Stap 2: voeten scrubben

Haal je voeten uit het water en breng vervolgens Drs Leenarts Voeten scrub crème aan. Deze scrub om dode huidcellen en schilfers te verwijderen en eeltvorming te voorkomen, is op basis van bamboedeeltjes. Met verzorgende oliën, zonder parfum (dat is uniek, de meeste scrubs bevatten parfum) of andere onnodige ingrediënten. Masseer zachtjes de eeltplekken in. Heb je veel eelt? Maak eventueel gebruik van een puimsteen of voetvijl om de eelt te verwijderen. Spoel hierna je voeten goed af met water en dep weer droog. Vergeet trouwens niet de huid tussen je tenen goed droog te maken, want schimmelsporen zijn dol op vochtige plekken.

Stap 3: voeten insmeren

Smeer je voeten nu in met Droge voeten crème. Deze herstellende, vettende crème met ingrediënten die de huid maximaal ondersteunen en hydrateren, zoals ureum, ontwikkelde ik specifiek voor droge, schilferende voeten. Het resultaat? Verzorgde voeten die je maar wat graag wilt laten zien.

Stap 4: eelt verwijderen

Heb je veel last van eelt of droge hielen? Voor een optimaal resultaat verzorg je deze plekken met mijn Eelt crème. Die is speciaal ontwikkeld om eelt op de voeten te verwijderen. De combinatie van werkzame ingrediënten zoals ureum, glycolzuur en melkzuur zorgt voor het verzachten van de huid en vermindering van eelt.

Tip: Speciaal voor een goede voetverzorging stelde ik een handige voetverzorgingsset samen. Die bestaat zoals hierboven genoemd uit de Voeten scrub crème, Droge voeten crème en Eelt crème.