Luierzalf met 25% zinkoxide

Baby- kinderhuid
Luierzalf met 25% zinkoxide
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Babybilletjes hebben veel te verduren. De hele dag ingepakt in een luier, een warme, vochtige omgeving waardoor de huid erg gevoelig wordt. De beste preventie is dan ook helemaal geen luier dragen. Aangezien dat een mission impossible lijkt, raad ik aan een luierzalf met zinkoxide te smeren.

Ieder kind krijgt weleens luieruitslag

Door het contact van de huid met urine en ontlasting, ontstaat irritatie. De huid wordt rood en er kunnen zelfs blaasjes, bultjes en wondjes ontstaan. Dit wordt luieruitslag genoemd. Het ene kind heeft hier wat sneller last van dan de ander, maar eigenlijk is er geen enkel kind die hier niet mee te maken krijgt. Zeker in periodes van diarree treedt luieruitslag snel op.

De enige manier om luieruitslag te voorkomen is de luier vaak verwisselen én de huid te beschermen met een goede luierzalf. Voorkomen is beter dan genezen! Zinkoxide is een belangrijk ingrediënt in billenzalf, want dit zorgt voor een beschermende laag op de huid, zodat er geen irritatie optreedt door urine en ontlasting.

Zinkoxide in een luierzalf is erg belangrijk

Het was een hele uitdaging om de ideale samenstelling te ontwikkelen met de research- en development-afdeling. Maar het is gelukt!! In Drs Leenarts Babybillen Zalf zit maar liefst 25% zinkoxide, een veel hogere hoeveelheid dan in andere verkrijgbare billenzalven. Samen met vaseline zorgt dit voor een beschermende laag en een goede huidverzorging.

Mijn luierzalf is verkrijgbaar in een 50ml tube en een 100ml pot. Twijfel je over welke je moet kiezen, lees dan ook mijn blog hierover: pot of tube? Of: probeer een mini!

Meer lezen over de verzorging van babybillen? Lees mijn advies over babybillen en luieruitslag.