Stappenplan vette | onzuivere huid-lijn

Volwassen huid, Overige
Stappenplan vette | onzuivere huid-lijn
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

De Drs Leenarts vette | onzuivere huid-lijn bestaat uit vier producten. Hoe kun je deze producten gebruiken? En in welke volgorde? Hierbij een stappenplan puistjeslijn, zoals ik het zou adviseren. 

Stap 1 

Ochtend/overdag

Begin je dag met het aanbrengen van Dagcrème SPF25. De crème bevat zonnefilters en beschermt de huid dus tegen UV-straling. Smeer de crème elke twee à drie uur voor optimale bescherming. 

Let wel op: is UV-bescherming voor jou belangrijk? Smeer dan regelmatig opnieuw een zonnebrandcrème of deze dagcrème met SPF.

Dan nog even dit: deze eerste stap voelt wellicht een beetje als een ‘buitenbeentje’. Alsof-ie niet helemaal bij de volgende stappen hoort. De volgende stappen gaan namelijk over de drie problem solvers voor de vette en onzuivere huid. Je gebruikt ze bij voorkeur ‘s avonds.

Stap 2  

‘s Avonds

De tweede stap is de huid reinigen met de Schuimende Gezichtsreiniger. Deze gezichtsreiniger met salicylzuur en glycolzuur reinigt mild en helpt bij onzuiverheden. 

Breng de reiniger aan op een vochtige huid en masseer deze in. Spoel daarna je gezicht met water en dep voorzichtig droog. Ik vind huidverzorging persoonlijk. Je kunt dus zelf beslissen of je deze reiniger één of twee keer per dag wilt gebruiken. Misschien vind jij het sowieso prettig om je huid voor het slapengaan te reinigen om make-up, talg en vuil te verwijderen. ’s Ochtends is het in elk geval minder nodig. Heb je een vette huid? Dan snap ik dat je je huid ook ’s ochtends wilt reinigen.

Stap 3

‘s Avonds

De Aanstiplotion bij puistjes is een echte problem solver. Gebruik de Aanstiplotion bij voorkeur in de avond. Het product laat namelijk een roze stip achter. Je kunt de lotion aanbrengen met een wattenstaafje of met je vingers, wat je zelf prettig vindt. LET OP: breng het niet overal aan, maar alleen op de aanwezige puistjes. Vergeet trouwens niet van ‘niet knijpen maar stippen’ je mantra te maken. Van knijpen worden puistjes alleen maar erger. Stippen dus!

Stap 4

‘s Avonds

De volgende stap is het aanbrengen van de Salicylzuur 2% Gel. Smeer ’m overal waar je weleens last hebt van onzuiverheden, zoals het gehele voorhoofd of de kin en niet alleen op de plekjes waar je op dat moment een puistje of mee-eter ziet. 

De Salicylzuur 2% Gel bevat ook 10% glycerine, die de huid meteen verzorgt en niet uitdroogt. Dus of het nodig is om na de Salicylzuur 2% Gel nog een nachtcrème te smeren? Eigenlijk niet.  

Tips:

  • Plakt de Salicylzuur 2% Gel? Of gaat deze pillen/rullen? Dan gebruik je waarschijnlijk te veel van het product. Een dun laagje is meer dan voldoende.
  • Heb je een gevoelige huid? Bouw het gebruik van de Salicylzuur 2% Gel dan op, zodat je huid rustig kan wennen. Begin bijvoorbeeld met twee keer per week, dan om de dag en bouw het daarna op naar iedere dag.

NOOT: Stap 3 en 4 kunnen omgedraaid worden. Je kunt ook eerst de Salicylzuur 2% Gel aanbrengen en erna de puistjes aanstippen. Het is maar net wat jij prettig vindt!

Wist je dat mijn 100% pure Jojoba olie geschikt is voor de vette huid? Verstopt de poriën niet. Onder andere geschikt voor de verzorging van de huid, haar en het verwijderen van oogmake-up. Ontdek wat de olie voor jouw huid kan betekenen.