Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het insmeren

Zon en de huid
Deze 5 plekken worden vaak vergeten bij het insmeren
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Smeer jij je regelmatig in met zonnebrandcrème, maar verbrand je toch op plekken waar je het niet had verwacht? Ik deed onderzoek naar het smeren van zonnebrandcrème en heb de 5 meest vergeten plekken voor je op een rij gezet.

Gelukkig is in de media voldoende aandacht voor het belang van goede zonbescherming. Met goede bescherming bedoel ik: insmeren met zonnebrandcrème met minimaal factor 30, regelmatig herhalen, genoeg crème gebruiken en tussen 12-15u uit de zon. Ook raad ik aan een hoed of petje te gebruiken wanneer de zon volop schijnt. Toch is er een grote groep zonaanbidders die alsnog verbrandt.

Ik deed er een ‘onderzoekje’ naar en ontdekte deze 5 plekken die vaak worden vergeten bij het insmeren met zonnebrandcrème:

1. Scheiding in het haar
2. Lippen
3. Oren
4. Randjes van het zwempak
5. Puntje van de neus

Om ervoor te zorgen dat je deze plekken nóóit meer vergeet, heb ik dit ezelsbruggetje bedacht: SLORP!

Onthoud dat woord en zeg het voort!!
SLORP, SLORP, SLORP.