Babymassage

Je kind laten ontspannen kan via babymassage. Je baby masseren helpt bij de versterking van de band tussen jou en je baby. Zelf word je er ook behoorlijk mindful van. Maar hoe pak je dat nou aan een babymassage?

Zorg dat je baby lekker warm is dus zet de verwarming op een graad of 22 en leg hem of haar op een zachte handdoek. Neem een lekkere olie om het babyhuidje mee te masseren zoals mijn Huid & Massage olie.

babymassage, massage olie, Drs Leenarts, dermatoloog

Je kindje is nog klein dus zachtjes masseren heeft al een groots effect. Het beste gaat dit met strijkende bewegingen van je handen of je vingers. De onderkant van de voetjes doe je bijvoorbeeld met je duim, de benen met een handpalm. Je kunt beginnen bij de benen en zo langzaam naar boven werken. Masseer je baby langzaam en ritmisch en pas de druk van je handen aan, aan het gewicht van je baby; hoe steviger je kind is, des te steviger je aanrakingen kunnen.

Praat lekker met je baby en hou oogcontact. Als je nieuwe olie wil pakken, doe dat dan met 1 hand zodat je het contact met je kind houdt.

Wat is een goed moment?

Voor het naar bed gaan is een goed moment. Of na het badje. In elk geval niet vlak na een voeding om poep- en spuuggevaar te voorkomen. Een volledige babymassage duurt ongeveer vijftien minuten. Maar als je merkt dat jouw baby het na vijf of tien minuten genoeg vindt, dan stop je gewoon.

Tips voor na de massage

Ben je klaar met de massage, dan kun je je baby in een warm badje stoppen. De restjes olie worden dan goed weggespoeld.  Kleed je kind na de massage lekker warm aan. Misschien heeft hij of zij nu honger of is slaperig. Wees niet verbaasd als je baby na de massage in een lange en diepe slaap valt!

Voor een fijne massage is mijn Huid & Massage olie natuurlijk heel geschikt.

Heeft je kindje een droge huid?

Veel plezier en groet,

blog-profiel