Wat (aanstaande) ouders zouden moeten weten over de kraamafdeling

Baby- kinderhuid
Wat (aanstaande) ouders zouden moeten weten over de kraamafdeling
Marjolein Leenarts
Marjolein Leenarts, Dermatoloog

Aanstaande ouders krijgen veel gratis samples aangeboden in geboortedozen of op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Over dat laatste heb ik me als dermatoloog natuurlijk erg verbaasd. Wat ik ouders daarom wil meegeven: weest bewust van wat je gebruikt bij je baby!

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat pasgeborenen in de eerste maand van hun leven aan gemiddeld 48 ingrediënten worden blootgesteld!

Zijn de producten die worden aangeboden op de kraamafdeling altijd een bewuste keuze?

Grote commerciële bedrijven geven hun producten gratis aan kraamafdelingen. Vervolgens denken (aanstaande) ouders vaak dat het om een bewuste productkeuze gaat, die op kwalitatieve argumenten gebaseerd is. Helaas is dit dus niet het geval.

Lien-St-Lucas

OLVG West ziekenhuis overtuigd van mijn Babybillen Zalf

Heel trots ben ik op het feit dat het OLVG West heeft gekozen om te investeren in mijn Babybillen Zalf op hun kraamafdeling. Ze zijn overtuigd van de kwaliteit van mijn product, omdat in mijn babybillenzalf slechts drie ingrediënten zitten. En ook nog eens alleen de werkzame ingrediënten (waaronder een hoog percentage zinkoxide) en dus geen onnodige toevoegingen. Mijn missie is dan ook om ervoor te zorgen dat mijn producten op veel meer kraamafdelingen gebruikt worden, zodat alle babybilletjes voortaan op een verantwoorde manier worden verzorgd.

Mijn Babybillen Zalf is verkrijgbaar in zowel een pot als een tube. Is babybillenzalf in een pot onhygiënisch? En waarom is-ie verkrijgbaar in zowel een pot als in een tube? Je leest het in mijn blog babybillenzalf in een pot of in een tube?

Heeft je kindje last van rode billen of luieruitslag? En wil je weten hoe en wanneer je dit moet behandelen? Lees mijn huidadvies over luieruitslag en rode billen.