Babyboom beurs in België

In maart 2016 was ik op mijn eerste buitenlandse beurs de Belgische Babyboom te Brussel, vergelijkbaar met de bekende Negenmaandenbeurs. Superleuk om weer terug te zijn daar waar ik als kind ben opgegroeid.

Mijn eerste Beurs in België, terug naar waar ik ben opgegroeid.

Omdat ik bijna de helft van mijn leven in België heb gewoond, had ik er erg veel zin in. Ik was ook erg benieuwd of er veel verschillen zouden zijn tussen de Belgische en Nederlandse zwangeren en voorkeuren voor babyverzorging. Omdat de helft van de bezoekers Franstalig was, moest mijn middelbare school Frans weer van ver opgehaald worden. Dit was echt even inkomen, maar op een gegeven moment werd ik er steeds handiger in om uitleg te geven over een droge huid, en specifieke vragen in het Frans te beantwoorden. In onze stand was het een gezellige drukte.

Mijn lezingen werden live vertaald in het Frans!

Elke dag gaf ik een lezing in de conferentiezaal over de verzorging van de babyhuid en veelvoorkomende huidaandoeningen. Deze lezing over de babyhuid was werkelijk het hoogtepunt van mijn dag. Mijn hele praatje werd namelijk simultaan vertaald voor de Franstaligen. Ik voelde me echt even een vrouw van de wereld! Soms was er ook bij de Vlamingen een vertaling nodig: zo staat de witte laag op het babyhoofdhuidje in Nederland bekend als berg, terwijl dat in Vlaanderen melkkorstjes zijn. Waterwratjes worden in het Vlaams veel chiquer parelwratjes genoemd. Op de Babyboom ontmoette ik de bekende Vlaming Erica van Tielen.

Babyboom beurs in België en de bekende Vlaming Erica van Tielen   Babyboom beurs in België

Bevallen in België vindt bijna altijd in het ziekenhuis plaats. 

Ook rondom de bevalling zijn er best wat verschillen. In België bevallen bijna alle moeders in het ziekenhuis, en blijven dan een paar dagen in de kraamkliniek of een maturiteit. Het is natuurlijk heerlijk om daar goed verzorgd te worden, maar ik merkte dat ook wel met een jaloerse blik naar Nederland gekeken werd. Dat een moeder de keuze heeft om thuis of in het ziekenhuis te bevallen en daarna thuis kraamzorg krijgt, werd ook wel als een voordeel gezien. Ik ben benieuwd wat jullie opvalt. Is het gras groener of niet?

Op mijn website kun je alle producten zoals babybillenzalf en bergzalf bestellen. Bij bestelling van boven de 20 Euro worden deze gratis naar België verzonden.

Groet,

Marjolein Leenarts
Dr Leenarts blog

Lees ook:

Zoek een winkel

  • Etos
  • Boots
  • Kring Apotheek
  • Dio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Huidverzorging tips, kortingen en meer... img-description

Mijn huidadvies

Veilige en betrouwbare huidinformatie