Kerst, waterpokken en uiteindelijk een eigen productlijn!

25 december 2008. Kerstboom, kaarsjes, een huis vol met engeltjes en ik had mijn mooie feestjurk aan. Tot zover een perfect plaatje voor de ware kerstliefhebber die ik ben. Totdat duidelijk werd dat de rode vlekjes die eerst zo onschuldig leken, zich in zeer rap tempo verspreidden over het lichaampje van mijn zoontje van anderhalf.

Het kerstbezoek bij mijn schoonouders werd noodgedwongen gecanceld, en wij bleven thuis met een ziek, koortsend kind dat letterlijk van top tot teen onder de jeukende blaasjes zat. Van het perfecte plaatje was bitter weinig over.

Het ontstaan van mijn idee: een middel voor de verzorging van waterpokken

Mijn man is ook arts (uroloog), maar die vond toch echt dat dit meer op mijn terrein van expertise lag. Ik zat destijds in mijn derde jaar van de specialisatie dermatologie en ik vond dat ik iets zou moeten kunnen verzinnen om die ellendige jeuk bij waterpokken de kop zou in te drukken. Dermatologie is van oudsher namelijk een vak waarin je leert welke stoffen en combinaties verbetering geven bij bepaalde huidaandoeningen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik dook de dermatologische boeken in en zocht de juiste ingrediënten voor de verzorging van waterpokken en ging ermee naar de apotheek. Heerlijk om te merken dat de mijn lotion verkoelend werkte, minder jeukte en de blaasjes sneller deed indrogen. Toen de kinderen van een vriendin ook waterpokken kregen werd het flesje snel ingepikt en werd vervolgens een erg populair doorgeef-item.

Niet alleen producten maar ook betrouwbaar advies

Inmiddels zijn we een paar jaar verder, ben ik dermatoloog en moeder van 3 kinderen. Maar nog steeds word ik regelmatig om advies gevraagd bij allerlei huidproblemen. Op mijn werk, maar zeker net zo vaak in mijn omgeving. Daarom ben ik dit project gestart. Om mijn adviezen voor iedereen beschikbaar te stellen, en het is geweldig om te doen. Mijn recepten zijn in samenwerking met een professionele partij omgezet naar formuleringen die voldoen aan alle wettelijke eisen van huidverzorging. Tevens zijn al mijn producten erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk. De producten zullen vanaf januari 2014 te bestellen zijn. Eerlijk is eerlijk, ik kan niet anders zeggen dan enorm trots te zijn op het resultaat.

Ik hoop dat mijn producten en advies je zullen gaan helpen. En daarnaast hoop ik van harte dat er nooit meer een kerst verpest zal worden door waterpokken. Dat zal ze leren die jeukende waterpokken!

Vriendelijke Groet,

Dr Leenarts blog