AllergyCertified: minimaal risico op huidallergie

Wist je dat maar liefst 27% van de volwassenen in Europa een huidallergie heeft? En dat je zonder dat je het door hebt een contactallergie kunt ontwikkelen? Twee feiten die toch wel verontrustend zijn. Maar… Drs Leenarts to the rescue! Want al mijn huidverzorgingsproducten zijn AllergyCertified.

Je kunt jarenlang zonder problemen een product gebruiken en van de een op de andere dag een allergische reactie krijgen. Zo’n huidallergie komt door bepaalde ingrediënten. Onder meer parfum/geurstoffen en bepaalde conserveringsmiddelen zijn bewezen boosdoeners.

Van een huidallergie kom je nooit meer af

Ben je eenmaal allergisch voor een bepaalde stof, dan kom je er nooit meer vanaf. Als dermatoloog vind ik het daarom belangrijk dat – naast dat producten werkzaam zijn -, ze geen stoffen bevatten waarvoor je allergisch kunt zijn of worden.

Huidverzorgingsproducten met Allergy Certified keurmerk: minimaal risico huidallergie

Keurmerk op mijn huidverzorgingsproducten

Misschien heb je op de verpakking van een van mijn huidverzorgingsproducten weleens een afbeelding van het Huid Allergie Keurmerk zien staan. Dit keurmerk was een initiatief van het Huidfonds. En recent is het overgenomen door de internationale organisatie AllergyCertified.

Elk ingrediënt onder de loep genomen

Ik vind het van belang dat op dit moment alle Drs Leenarts huidverzorgingsproducten het AllergyCertified label dragen. Het wil namelijk zeggen dat toxicologen, verbonden aan de internationale organisatie AllergyCertified, élk afzonderlijk ingrediënt van deze huidproducten hebben beoordeeld op risico voor een allergische reactie.

Deze certificering bevestigt dat mijn huidverzorgingsproducten geen allergenen bevatten en dat ze zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt zijn.

Groet,

Marjolein Leenarts

Dermatoloog drs Marjolein Leenarts