Zwemmen en een droge huid, een ongelukkige combinatie?

Je zoon of dochter wordt 5 en gaat op zwemles. Maar…. Je kindje heeft ook al jaren regelmatig last van eczeem en een droge huid. Wat nu?

Eczeem en zwemles: hoe moet dat nou?

Zwemles is belangrijk en er is wat dat betreft dus geen keus. Watercontact is niet goed voor de eczeemgevoelige en droge huid, maar met deze tips kan je de schade zoveel mogelijk beperken.

1. Smeer vóór de zwemles de huid goed in met een vette zalf. Dit kan misschien een beetje gek aanvoelen in het water, maar kan absoluut geen kwaad.

2. Laat je kind  bij het afdouchen geen schuimende, zepende douchegel gebruiken. Daarmee verdwijnen  letterlijk de natuurlijke huidvetten in het doucheputje. Liever een product op oliebasis.

3. Na douchen de huid zacht droogdeppen en meteen insmeren met een vette zalf op vaseline basis. Een vette zalf zorgt ervoor dat het water niet verdampt uit de huid en dat er een beschermend laagje op de huid wordt teruggebracht.

Vaak zijn ouders erg huiverig voor het chloor in het water. Maar, wist je dat dermatologen soms aanraden verdunde (!) bleek in het badwater te doen bij kinderen met ernstig eczeem? Dit vermindert namelijk de kans op een bacteriële infectie van het eczeem.

Na al dat gezwem zou ik het badje ’s avonds een keer overslaan.  Lekker ouderwets met een wasje aan de wastafel. Schoon genoeg al na al dat gezwem!

 

zwemles droge huid

 

Hoe ik op het idee ben gekomen een eigen productlijn op te zetten? Lees er hier meer over.

Het is weer krentenbaard seizoen! Meer informatie over krentenbaard.