Tips bij droge huid, lippen en handen in de herfst

Het begint kouder te worden, het regent meer en het waait, het is herfst! Deze seizoensverandering kan een droge huid opleveren, daarom een aantal tips op een rijtje.

Marjolein Herfst

Droge lippen

Probeer niet aan je lippen te likken. Door aan je lippen te likken drogen ze juist extra uit! Het speeksel verdampt namelijk en dan wordt er vocht meegenomen uit je lippen.

Smeer ze dus goed in met vette lippenbalsem, om de uitdroging van je lippen te voorkomen. Lees hier meer over droge lippen.

Kloven in handen

Kloven in je handen ontstaan doordat je handen zo droog zijn dat ze openbarsten. Het wordt verergerd doordat binnen de centrale verwarming aanstaat en het buiten erg koud is. Voorkom dit door je handen goed in te smeren met een handverzorgingsproduct zonder parfum en met ureum!

Droge huid

Een droge huid wordt vaak erger wanneer het weer kouder wordt. Je huid wordt schilferig, trekt heel erg of  jeukt. Goed insmeren met een vette zalf is dan ook het beste om te doen. Bij kinderen geldt hetzelfde, insmeren met een vette zalf verzacht de irritatie van een droge huid.
Lees hier meer over een droge huid.