Samenwerking Centra Zwangerschap en Geboorte

Op 20 mei was de opening van een nieuw concept in de geboortezorg: Centra voor Zwangerschap en Geboorte. Alle professionals onder één dak! Zij staan voor je klaar vanaf de zwangerschap tot en met de opvoeding van jouw kindje tijdens de eerste vier levensjaren.

Het idee is gebaseerd op het “geboortestraatje” in Amsterdam. De, De Genestetstraat in Amsterdam wordt zo genoemd, omdat daar een grote verloskundigenpraktijk zit (het Geboortecentrum), een kraamzorgbureau en consultatiebureau. Reuze gemakkelijk allemaal! En omdat ik daar bij mijn eerste twee zwangerschappen ook een verloskundige had zitten, snap ik het idee helemaal.

Het eerste centrum in Almere is nu geopend, en je kan er elke dag terecht van 07.30 tot 22.00 voor advies, vragen of gewoon een kop koffie.

Ik ben door hen benaderd om als dermatoloog te adviseren, door bijvoorbeeld onderwijs te geven aan de verloskundigen en kraamverzorgenden over huidaandoeningen bij pasgeborenen. En natuurlijk ook leuk om te weten: mijn producten zijn er te koop.

Wil je alles weten over dit nieuwe concept, kijk dan op de website van het Centra voor Zwangerschap en Geboorte.

Of wil je liever wat lezen over de verzorging van rode billetjes?

IMG_4973