Nieuw! Huid & Massage olie

Kriebel, jeuk of rode vlekken; dat zijn niet de reacties waar je op hoopt bij een lekkere huid olie.Toch worden er aan veel oliën geurstoffen toegevoegd waardoor allergieën kunnen ontstaan.

“Dat moet anders kunnen,” dacht Dokter Leenarts en ontwikkelde haar Huid & Massage olie die uit slechts twee ingrediënten bestaat. “Een olie zonder parfum is juist voor de gevoelige babyhuid heel belangrijk. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend om een olie op de markt te brengen die geen allergieën kan veroorzaken en toch kan zorgen voor een zachte huid.” 

blog-huid-massage-olie

Babymassage is al eeuwenoud in Oosterse culturen en de laatste jaren is het ook enorm populair in Westerse landen. Dit is niet voor niets! Babymassage is goed voor de binding tussen ouder en kind. Ook wordt er veel onderzoek gedaan naar de gunstige effecten van massage op slaap, ontspanning, huilen en groeien. Wat al jaren wetenschappelijk is aangetoond, is dat de tere babyhuid en parfum niet goed samen gaan. Daarom ontwikkelde Dokter Leenarts een allergeenvrije productlijn waaraan nu ook een Huid & Massage olie is toegevoegd. Deze olie bestaat voor 99% uit abrikozenpitolie en voor 1% uit vitamine E.

Geen synthetisch of natuurlijk parfum

Dokter Leenarts: “Abrikozenpitolie is een rijke olie, die lekker smeert, goed intrekt en waarin geen geurstoffen zitten. Waar andere merken een synthetisch of natuurlijk parfum toevoegen, was dat voor mij absoluut geen optie. Mijn producten moeten ook geschikt zijn voor de meest (eczeem)gevoelige huid. Ook dit nieuwste product uit het Drs Leenarts assortiment is Allergy Certified.

Gebruik olie bij een droge huid of om je buik soepel te houden

Drs Leenarts Huid & Massage olie is ook erg geschikt voor de dagelijkse verzorging van de droge huid bij baby’s, kinderen én volwassenen. Gebruik de olie na een douche of bad, om te voorkomen dat de huid uitdroogt. Ook kan deze olie goed gebruikt worden tijdens de zwangerschap voor het insmeren van de buik om de huid soepel te houden.

Een groot misverstand over geur

Parfum is dé grote veroorzaker van allergische reacties op huidverzorgingsproducten. Deze vorm van allergie bouw je langzaam op en als je eenmaal allergisch bent, kom je er nooit meer vanaf. “Veel mensen denken dat je niet allergisch kunt worden voor natuurlijke oliën zoals rozenolie en lavendelolie, maar niets is minder waar. Voor de ontwikkeling van een allergie maakt het niks uit of een geur van natuurlijke of synthetische oorsprong is. Mijn advies? Gebruik je neus, als het lekker ruikt, zit er een parfum in”, aldus dermatoloog Marjolein Leenarts.

Mijn Huid & Massage olie kun je aanschaffen in de webshop of bij Etos.

Veel plezier, geniet en vriendelijke groet,
Marjolein Leenarts
Dr Leenarts blog