Babybillen Zalf

Babybilletjes hebben best veel te verduren. De hele dag ingepakt in een luier, een warme, vochtige omgeving waardoor de huid erg gevoelig wordt. De beste preventie is dan ook eigenlijk helemaal geen luier dragen… Of zoals bij deze traditionele Chinese luier: een gat in het midden.

Elk kind krijgt weleens te maken met luieruitslag

Door het contact van de huid met urine en ontlasting, ontstaat irritatie. De huid wordt rood en er kunnen zelfs blaasjes, bultjes en wondjes ontstaan. Dit wordt luieruitslag genoemd.

Het ene kind heeft hier wat sneller last van dan de ander, maar eigenlijk is er geen enkel kind die hier niet mee te maken krijgt. Zeker in periodes van diarree treedt dit snel op.

De enige manier om luieruitslag te voorkomen is de luier vaak verwisselen en de huid te beschermen met een goede billenzalf. Voorkomen is belangrijker dan genezen! Zinkoxide is een belangrijk ingrediënt in mijn billenzalf want dit zorgt voor een beschermende laag op de huid, zodat er geen irritatie optreedt door urine en ontlasting.

Zinkoxide in een billenzalf is erg belangrijk

Het was een hele uitdaging om de ideale samenstelling te ontwikkelen met de research en development afdeling. Maar het is gelukt!!

In Drs Leenarts Babybillen zalf zit maar liefst 30% zinkoxide, een veel hogere hoeveelheid dan in andere verkrijgbare billenzalven. Samen met vaseline zorgt dit voor een beschermende laag en een goede huidverzorging.

chinese-luier

Alles over mijn babybillenzalf.

Op mijn YouTube kanaal vertel ik je meer over de babybillen en luieruitslagyoutubeicon