Dé quick-fix voor een droge trekkerige huid!

Last van een droge trekkerige huid?

Je hebt last van een droge trekkerige huid en je wilt snel, makkelijk, no nonsense en zonder tijdverlies een oplossing? Je wilt geen ‘crème-moet-nog-intrekken-dus-ik-ontbijt-in-m’n-onderbroek’ en je bent op zoek naar een geschikt product die jouw huid snel een boost kan geven na een douche of bad? Jij wilt een quick-fix en daar heb ik de oplossing voor.

De quick-fix voor je huid na douche of bad.

Om het helemaal makkelijk te maken, geef ik je metéén de oplossing en daarná pas de uitleg. De quick-fix voor een droge huid is Drs Leenarts Bad & Douche olie! Dit parfum- en zeepvrije badproduct laat meteen een beschermend laagje achter op je huid dat er voor zorgt dat het vocht in de huid behouden blijft. Bij het gebruik moet je na bad of douche de huid rustig droogdeppen, dus niet boenen, dan blijft het laagje lekker lang zitten. Wachten is niet nodig, je kunt meteen aankleden en voelt direct het verschil; geen trekkerige, droge huid na douche of bad! Is dat niet quick?? Oké, dit maakt het nóg quicker: bestel ‘m direct hier en dan heb je ‘m binnen 1 à 2 dagen in huis! Hieronder leg ik nog even uit hoe de huid kan uitdrogen en geef ik je wat praktische tips.

Een verminderde huidbarrière zorgt voor een droge huid.

Bij een droge huid heb je een verminderde huidbarrière en dat komt helaas vaak voor, zowel bij mannen als vrouwen, jong en oud. De functie van de huidbarrière is bescherming tegen schadelijke invloeden en infecties van buitenaf en tegelijkertijd zorgt de huidbarrière ervoor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan, niet kan verdampen. Als de huidbarrière minder goed werkt staat de huid, bij wijze van spreken, open. Je huid is dan erg kwetsbaar, verliest vocht en een goede verzorging is dan essentieel.

Vochtinbrengende producten bestaan niet, vocht vasthouden wél.

Na warm douchen, verdampt vocht vanuit de huid. Hierdoor wordt de huid nog droger. Het is een illusie dat je vocht van buiten naar binnen kunt krijgen door bijvoorbeeld een ‘vochtinbrengende’ crème te smeren. Je kunt wel voorkomen dat het aanwezige vochtniveau in je lichaam op pijl blijft door een beschermende laag aan te brengen op je huid en hiermee je huidbarrière te herstellen.

Dit is precies wat mijn Bad & Douche olie doet! Het vette laagje dat achter blijft, dat je er dus niet met je handdoek af moet boenen, beschermt je huid tegen het verdampen van vocht. Hierdoor merk je direct resultaat, voelt je huid minder trekkerig en ziet het er minder schilferig uit.

Mocht je huid zo droog zijn dat deze quick-fix nog niet genoeg effect bereikt, dan moet je ‘helaas’ toch nog met een vette, neutrale zalf aan de slag, zoals Drs Leenarts Droge Huid zalf. Hiermee leg je nog een extra beschermingslaag op je huid!

Nog wat andere tips bij een droge huid:

  • douche niet te lang en niet te warm;
  • kinderen (en jijzelf misschien ook..) hoeven niet elke dag in bad of onder de douche, aan de wastafel met een washandje is ook prima. Lees mijn mijn onderzoek naar wasgedrag bij ouders en de publicatie bij RTLnieuws;
  • een gedeelte van de oplossing schuilt in discipline; een droge huid is niet in 1 dag voorbij. Zie het beschermen van je huid, zeker in de winter, als een onderdeel van je dagelijkse routine, net zo normaal als tandenpoetsen!

Als de basis van jouw droge huid eigenlijk eczeem is, kan het zijn dat je meer nodig hebt dan alleen een vette zalf of douche olie; ik adviseer je even langs je huisarts te gaan.  Wil je meer weten over het ontstaan of de behandeling hiervan, bezoek dan mijn adviespagina over eczeem.

Lees ook:

Zoek een winkel

  • Etos
  • Boots
  • Kring Apotheek
  • Dio

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Huidverzorging tips, kortingen en meer... img-description

Mijn huidadvies

Veilige en betrouwbare huidinformatie