Mijn boek over de huid: Hoe het begon

Op mijn website, blogs, Facebook, Twitter of Pinterest deel ik regelmatig huidtips met jullie. Al deze kennis heb ik nu samen gebundeld in mijn boek: Handboek over de huid van 0-4 jaar. In deze blog neem ik je mee in het making-of proces, want hij ligt nog niet in de winkel!

 

Dermatoloog Leenarts schrijft haar boek

Hoe het begon

De vragen die mij als dermatoloog regelmatig gesteld worden over alledaagse en vaak voorkomende huidaandoeningen bij kinderen hebben mij geïnspireerd een boek over de huid te schrijven. Ik wilde alle mijn weetjes, tips, uitleg en adviezen voor de huid bundelen met als resultaat Handboek over de huid 0-4 jr.

Als moeder weet ik hoe vervelend het is als er iets is met het huidje van je kind. En reken maar… een huidprobleem krijgen ze allemaal wel een keer.

En in een tijd van zoveel informatiebronnen zoals internet, lijkt het soms nog belangrijker de juiste informatie te bundelen.
Het is een prachtig boek geworden voor alle mama’s, papa’s, kraamverzorgers, zwangere vrouwen, verpleegkundigen of anderen die gebruik zouden kunnen maken van mijn kennis over de huid van 0 tot 4 jaar.

Een soortgelijk boek waarin alle kennis gebundeld staat over de huid van kinderen bestaat ook nog helemaal niet; een unieke kans om hier de eerste in te zijn!

Hard aan de slag

Een boek schrijf je natuurlijk niet in één dag en je moet in contact komen met drukkers, redacteuren, editors, een prent tekenaar en natuurlijk een uitgever. Ik heb besloten het boek in eigen beheer uit te geven onder de naam “Leenarts Education”.

Om de kennis die in je hoofd zit op papier te krijgen, heb je wel even de tijd nodig. Omdat thuis rustig schrijven er niet echt inzit met 3 jonge kinderen, ben ik de nodige keren naar mijn ouders in Brabant gegaan. Mijn moeder vond het maar al te leuk om mij, net zoals vroeger met huiswerk , de hele tijd naar mijn kamer te sturen om te werken. Met de nodige kopjes koffie natuurlijk!

Dermatoloog Leenarts werkt aan haar handboek over de Huid 0-4 jaar

Wil je weten hoe ik op het idee ben gekomen om een productlijn te ontwikkelen?

Meer lezen over de verzorging van een droge huid in de herfst of winter?