Bescherm ook je lippen in de zon!

Dat je je huid goed moet insmeren weten de meeste Nederlanders wel. Toch zijn er nog steeds plekjes die systematisch overgeslagen worden. Denk aan de oren, de scheiding in je haren en niet te vergeten: de lippen.

Je lippen? Jazeker! De huid van de lippen is dun, fragiel en bevat veel minder pigmentcellen. Des te belangrijker om ze goed te beschermen tegen de zon! Op oudere leeftijd kan er ook zonneschade ontstaan aan de lippen. De medische term hiervoor is cheilitis actinica.

SPF bescherming lippen schade schilfering wondjes kloofjes

Dit komt met name voor aan de onderlip en uit zich onder andere door schilfering van de lippen. Ook kunnen er wondjes en kloofjes ontstaan. Het is belangrijk om deze zonneschade te behandelen omdat cheilitis actinica een voorstadium van huidkanker is. Je huisarts of dermatoloog kan je hier alles over vertellen.

En omdat voorkomen altijd beter is dan genezen… smeer je lippen goed in! Dit kan je natuurlijk doen met je zonnebrandcrème, maar extra fijn is het om een lippenbalsem te gebruiken. Smeer je elke 1 à 2 uur in en smeer sowieso opnieuw na het zwemmen, eten of drinken.

dermatoloog drs dr Leenarts lip balm lipbalsem suncare zon SPF SPF25

Mijn Lipcare Sun SPF25, de eerste lipverzorging met het Huid Allergie Keurmerk, kan ook uitkomst bieden. Er zijn verantwoorde zonnefilters gebruikt. Lees er meer over op mijn productpagina en wees zuinig op je lippen.

Smeer-se…

Dermatoloog drs Marjolein Leenarts